zaterdag 21 januari 2017

De Klinker Airlines vliegt naar de Noordpool

Vrijdag waren de vier stewardessen van de Klinker Airlines weer op bezoek. Hun piloot bracht hen samen met de eersteklassers en de kleuters van de derde kleuterklas naar een onbekende bestemming. Op het vliegtuig deden de stewardessen hun valiezen open en lieten de kinderen gokken naar waar ze zouden vliegen. Ze hoopten op een zonnig en warm land maar jammer genoeg had de piloot een andere bestemming voorzien, namelijk DE NOORDPOOL!

Eens daar aangekomen lag er een verdacht pakje op onze weg. In het pakje bleek Pingu te zitten, een baby pinguïn. Hij was ten einde raad. Zijn mama, papa, broertjes en zusjes waren verdwenen van de Zuidpool, net als alle andere pinguïns. Hij had een telefoontje gekregen van iemand en die had hem verteld dat hij naar de Noordpool moest reizen. Daar zou hij aanwijzingen vinden om zijn familie terug te vinden. Maar omdat hij zelf nog zo klein was, wist hij niet of het hem alleen ging lukken. Gelukkig hebben we zeer lieve leerlingen en stelden zij voor om Pingu te helpen zoeken.

Na een hele voormiddag te speuren en raadsels op te lossen, kwamen de leerlingen tot de conclusie dat de ontvoerder de gemene ijsbeer was. In de namiddag knutselden we met z'n allen het gezicht van de ijsbeer. De leerlingen kregen deze 'affiche' mee om aan hun raam te hangen. Hopelijk wordt de gemene ijsbeer snel gevangen en zijn Pingu en zijn familie al terug op de Zuidpool!Meer foto's zijn terug te vinden op de blog van 'Willem en Mina' en 'Pompom'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten